de kunst van de vormgeving van ruimtes

fallingwater huis - door architect Frank Lloyd Wright

fallingwater huis

In het Bear Run natuurgebied staat het Fallingwater huis, dat door velen gezien wordt als het meesterwerk van Frank Lloyd Wright. De functionalistische stijl van het bouwwerk is geïnspireerd door het flora rijke natuurgebied en […]

lees verder
kubuswoning rotterdam

kubuswoning

De kubuswoningen zijn een architectonisch icoon. Een icoon voor zowel Rotterdam als Nederland. In de tijd van de wederopbouw van Rotterdam, kwam de kubuswoning. Moderne Nederlandse architectuur, zowel invloedrijk als vooruitstrevend. Een bouwwerk die de […]

lees verder

architectuur

Vaak worden de ontwerpen van woningen, kantoren en andere bouwwerken afgestemd op haar gebruik in samenhang met de ruimtelijke planning. Architectuur laat zich niet beperken tot het exterieur van een bouwwerk. Ook biedt het de mogelijkheid om de binnenzijde van een bouwwerk globaal vorm te geven. Binnen de architectuur bestaan er verschillende vormgevingsdiscipline zoals interieurarchitectuur, landschapsarchitectuur, stedenbouwkundigen en natuurlijk de architectuur van aquaducten, viaducten en gebouwen.

Een bouwwerk waarbij meerder discipline gecombineerd werd door een architect is de kubus woningen -ontwerpen door Piet Blom - in Rotterdam.

 

Minimally belicht iconische en prestigieuze vormgeving uit de voornaamste vormgeving disciplines architectuur, grafische vormgeving, product design en de kunst.