eames lounge stoel 670, met ottoman voetenbank 671

eames lounge stoel

Een moderne klassieker, zo kan de Eames lounge stoel beschouwd worden. In de 50 jaar van zijn bestaan is de stoel uitgegroeid tot het toonbeeld van luxe en comfort in een tijdloze jas.  Een stoel zo iconisch dat haar signaturen voor iedereen herkenbaar zijn.

 

eames 670

In opdracht van Herman Miller, begon Charles en Ray Eames aan het ontwerpproces voor de eames lounge stoel. Een jarenlang proces volgde, waarin Eames geïnspireerd raakte door de klassieke Engelse clubfauteuil. De Eames Lounge chair moest de warmte, ontvangende uitstraling van een veelgebruikte basemans mitt uitstralen, zo was de gedachte van Charles Eams.

Dit is de stoel waarin men echt tot rust kon komen. Gemaakt van de beste materialen, met de hoogste graat van vakmanschap en het ultieme zitcomfort als uitgangspunt. De stoel bood een schuilplaats voor de spanningen van het moderne leven. Ontworpen met een gastvrije en warme uitstraling, die comfort bood aan het lichaam.

De stoel, met zijn unieke vormgeving, was een ongekend fenomeen voor zijn tijd. In de tijd van zwaar en donker meubilair, creëerde Eames iets nieuws. Eames slaagde er in een lichte, elegante en moderne fauteuil te ontwerpen. Een die ook nog eens comfortabeler was dan de lompe Engelse clubstoel. Mede deze eigenschappen zorgde ervoor dat de fauteuil uit zou groeien tot een van Eames beroemdste ontwerpen.

In de ruim 50 jaar van zijn bestaan is de stoel dan ook uitgegroeid tot een ware klassieker. Een fauteuil die tot op de dag van vandaag, gezien wordt als ongeëvenaard qua kwaliteit en comfort. Het toonbeeld van fraai design, waarbij de handgemaakte details het authentieke ontwerp onderscheiden.

ottoman 671

Om het lichaam ultieme rust te kunnen geven, ontwierpen Charles en Ray Eames ook een voetenbank. De Ottoman 671 werd gelijktijdig met de Eames Lounge stoel ontworpen. Hierdoor bestaat de Ottoman uit dezelfde vormentaal. Een signatuur van vakmanschap, warmte, gastvrijheid en comfort. Een voetenbank gemaakt van de fijnste leersoorten, geproduceerd met de hoogste zorgvuldigheid en van de beste kwaliteit.

introductie

Het was 1956 toen Charles en Ray Eames in de Home show op NBC de Eames Lounge Chair en Ottoman voetenbank voor het eerst aan de wereld presenteerde. De stoel en de ontwerpers kregen veel lof. Waarna Herman Miller een reclamecampagne lanceerde, die de veelzijdigheid van de stoel benadrukte.

Titel: Eames Lounge 670
Product: Stoel, fauteuil
Ontwerper: Charles Eames, Ray Eames
Jaar: 1956
Locatie: The Eames Office
Materiaal: hout, aluminium, leer
Geplaatst in productvormgeving.