visuele expressie van creativiteit in tekst en beeld

NASA logo The Worm © NASA

nasa graphics standard manual

NASA, de organisatie die voor het eerst een mens op de maan zette. Een wonderbaarlijke prestatie, voor een wonderbaarlijke organisatie. Zo inspirerend als de maanlanding was, zo inspirerend diende de nieuwe visuele identiteit te zijn.

lees verder
helvetica tekst

helvetica

Helvetica, de in 1975 -door Max Miedinger en Eduard Hoffmann- ontworpen font familie, is misschien wel de meest gebruikte font familie allertijden. De schreefloze (San serif) font familie is geïnspireerd op de Akzidenz-Grotesk font familie.

lees verder

grafische vormgeving

De visuele expressie van creativiteit in tekst en beeld voor verschillende media. Vormgeving, ontworpen door grafische vormgevers, is terug te vinden in entertainment, advertenties, journalistiek, huisstijlen, web en interface design. Hiermee is grafische vormgeving altijd en overal terug te vinden.

Waarbij de ontwerpen in het verleden voornamelijk analoog ontworpen (getekend) werden, gebeurt dit tegenwoordig grotendeels digitaal. Met de komst van de computer is er een nieuwe wereld opengegaan. De digitale wereld kent vrijwel onbeperkte mogelijkheden en toepassingen. Dit betekent echter niet dat er helemaal niet meer getekend wordt. Zo zijn er trends van getekende afbeeldingen, getekende iconen en geschreven typografie. Ook worden concepten en ideeën vaak ruw uitgeschetst.

 

Hiermee zijn teken skills in mindere maten vereist. Het altijd kritisch, analytisch en objectiverend denken, gecombineerd met een creatieve geest vormen nog altijd de basisvaardigheden van een grafische vormgever. Grafische vormgeving betekent niet enkel meer creatief bezig zijn, maar ook de technische mogelijkheden of beperkingen kennen. Creatieve expressie blijven verleggen en blijven ontwikkelen.

Hiermee vormt een schetsboek, een creatieve geest en een computer -voor zien van een creatieve suite- de basisuitrusting voor menig hedendaagse grafische vormgever.

 

Minimally belicht iconische en prestigieuze vormgeving uit de voornaamste vormgeving disciplines architectuur, grafische vormgeving, product design en de kunst.