Instrmnt-D-serie-black-Strap-Boven-aanzicht

instrmnt d serie

In navolging van de succesvolle Kickstarter campagne van de Instrmnt 01 series, is het merk terug. Ditmaal met een mechanisch uurwerk in de vorm van de instrmnt d series.

 

 

d serie

Precies 5 jaar na de lancering komt de ontwerpstudio met een waardige opvolger van zijn 01 series quartz polshorloge. De visie achter de Instrmnt D serie is eigenlijk onveranderd. Een hoogwaardig, functioneel en duurzaam horloge.

Instrmnt D series is het eerste mechanische horloge van het Engelse merk. Hiermee kan de D series gezien worden als hun meest ambitieuze product tot nu toe. Het D series horloge is Instrmnt zijn moderne, minimalistische uitvoering van het duikhorloge. Het horloge is dan ook waterdicht tot 660 ft of terwijl 200m. Het kan zowel gedragen worden met een rubberen, leren of metalen band.

Het in Duitsland gefabriceerde mechanische polshorloge, bestaat uit een 40mm hardstalen kast in zowel een matzwarte als een zilvergrijze uitvoering. De wijzers, boven een Helvetica Neue wijzerplaat, worden aangedreven door een Zwitsers uurwerk.

sellita uurwerk

Horlogeliefhebbers wisten het natuurlijk al. Het kiezen van een uurwerk (dat de wijzers van een horloge laten lopen) behoort tot een van de belangrijkste beslissingen tijdens de ontwikkeling. De concept-, ontwikkel-, en onderzoeksfase voor Instrmnt D series, nam dan ook minstens 18 maanden in beslag. Uiteindelijk is er gekozen voor een mechanisch Sellita SW 200 uurwerk. Aangezien Instrmnt zich focust op een duurzaam en hoogwaardig product, is er niet gekozen voor een standaard Sellita uurwerk. De SW 200 ,zoals te vinden in dit nieuwe Instrmnt horloge, is speciaal voor de D series ontwikkeld. Het Sellita uurwerk beschikt over eigen gravering en finish.

Met de Instrmnt D series heeft de ontwerpstudio weer bewezen, dat een klein team geen beperkingen hoeft te kennen. Het fraai vormgegeven horloge wordt later dit jaar (december 2019) verwacht.

 

 

instrmnt studio

Na de succesvolle lancering van de Instrmnt 01 serie horloges ontstond er een ware multidisciplinaire ontwerpstudio. De studio richtte zich op het creëren van industrieel geleide producten met de nadruk op kwaliteit, eenvoud en bereikbaarheid.

Geïnspireerd door sterke minimalistische en industriële visuele waarde, volgde er al snel andere ontwerpen en opdrachten. Zo ontwierp Instrmnt een stadsfiets in samenwerking met Freddie Grubb, een meubelontwerp van een multifunctionele bank Day Bed, ideaal voor een powernap  in samenwerking met Namen Gaston en recentelijke een eigen klokkenlijn.

 

Titel: D series
Product: Pols horologe, mechanische
Ontwerper: Peter Sunderland, Ross Baynham
Locatie: Instrmnt, Glasgow, VK
Materiaal: Hardstaal kast, Saffier glas, pols band varieerd per model
 
Geplaatst in productvormgeving.